Gå til indhold
Dennie Karlsson, CISO hos Dustin.
Dennie Karlsson, CISO hos Dustin.

Pressemeddelelse -

AI skaber nye muligheder for IT-svindlerne – sådan mindsker du risikoen for at blive ramt af angreb i ferien

AI været på alles læber i løbet af foråret, og med AI kommer der mange muligheder. De muligheder kan IT-svindlerne også udnytte. Risikoen for IT-svindel stiger desuden generelt i ferieperioder. Det er dog muligt at reducere risikoen for angreb, og her giver Dennie Karlsson, CISO hos Dustin, nogle tips om, hvad du selv kan gøre for at undgå, at du eller din virksomhed bliver ramt af IT-angribere i sommerferien.

– Generativ AI bruges til at skabe tekster, billeder, netværkskode osv. ved hjælp af AI. Det har givet IT-svindlerne nye muligheder. Ved hjælp af denne teknologi kan man f.eks. hurtigt lave en phishingkampagne, der er skræddersyet til en specifik virksomhed, fortæller Dennie Karlsson, CISO Dustin.

Risikoen for IT-svindel er især stor hos de virksomheder, der ikke har egen sikkerhedsafdeling og overvågning døgnet rundt. Phishing eren af de mest almindelige angrebsmetoder, og i ferieperioder stiger antallet af phishing-mails. Metoden går ud på at narre modtageren til at åbne et dokument, besøge et websted eller downloade en fil ved at klikke på et link. Formålet er at få adgang til penge og adgangskoder. Ofte ser e-mailen ud til at komme fra f.eks. virksomhedens administrerende direktør, og modtageren opfordres til at handle hurtigt.

Bevar roen og brug STAR-metoden
– Får man denne type mails, er det vigtigt at bevare roen. Gør ikke noget forhastet, klik ikke på et link, og lad være med at opfylde de krav, der opfordrer til hurtig handling. Vær opmærksom, hvis du modtager en e-mail eller sms, hvor du bliver bedt om at klikke på et link, og tænk dig om en ekstra gang, før du eventuelt gør det, siger Dennie Karlsson.

Hvis man er i tvivl, er STAR-metoden god at gå ud fra. STAR står for: Stop, Tænk, Spørg (Ask) og Rapportér.

– STAR-metoden er en effektiv metode til at reducere IT-angreb. Stop, klik ikke videre, og foretag ikke andre handlinger. Tænk en ekstra gang, og vurder risikoen ud fra, hvad du ved. Spørg en anden for at få endnu et synspunkt, og rapportér mistanke om IT-angreb, afslutter Dennie Karlsson.

Emner


Dustin er en førende onlinebaseret IT-partner i Norden og Benelux. Vi hjælper vores kunder med at være på forkant ved at levere den rette IT-løsning til deres behov.

Vi tilbyder cirka 280.000 produkter med tilhørende tjenester til virksomheder, den offentlige sektor og privatpersoner. Omsætningen i virksomhedsåret 2021/22 endte på ca. 23,6 mia. SEK, og ca. 90 procent af indtægterne kom fra erhvervsmarkedet.

Dustin har cirka 2500 medarbejdere og har været børsnoteret på Nasdaq Stockholm siden 2015 med hovedkontor i Nacka Strand lige uden for det centrale Stockholm.

Kontakt

Karin Tränk

Karin Tränk

Pressekontakt Press & PR Manager +46 73 850 54 85
Eva Ernfors

Eva Ernfors

Pressekontakt Head of Communication +46 70 258 62 94