Gå til indhold
Sandra Klackenborn, bæredygtighedschef Dustin.
Sandra Klackenborn, bæredygtighedschef Dustin.

Pressemeddelelse -

Dustin bliver medlem af Circular Electronics Partnership

Dustin, en førende onlinebaseret IT-partner i Norden og Benelux, har nu tilsluttet sig det globale partnerskab Circular Electronics Partnership (CEP). Formålet med medlemskabet er, at Dustin sammen med de øvrige medlemsorganisationer skal arbejde frem mod målet om en cirkulær elektronikbranche i 2030.

CEP har samlet en række banebrydende globale organisationer og mere end 50 førende virksomheder inden for teknologi, forbrugsvarer og affaldshåndtering. Sammen skal de, med støtte fra blandt andre World Economic Forum og World Business Council for Sustainable Development, arbejde på at finde forskellige løsninger til at gøre branchen cirkulær.

– Det er et naturligt skridt frem mod vores bæredygtighedsmål om at blive helt cirkulære i 2030. Et samarbejde på tværs af grænserne er nødvendigt for at kunne nå det høje mål, siger Sandra Klackenborn, bæredygtighedschef hos Dustin.

CEP har en plan og en vision for, hvordan hele elektronikindustrien skal fremskynde den cirkulære omstilling. Den identificerer seks veje til cirkularitet, som består af 40 tiltag, der skal gennemføres i de kommende ti år for at sætte branchen i stand til at blive cirkulær. Der er stort fokus på at øge levetiden for produkter, blandt andet gennem cirkulært design.

– Den plan, som CEP har udarbejdet, er helt i tråd med vores egne interesser. Partnerskabet stræber efter at maksimere værdien af produkter, komponenter og materialer gennem hele deres livscyklus. Vi ser frem til både at bidrage til arbejdet og selv at få hjælp til at opfylde de fælles mål, siger Sandra Klackenborn.

Dustin arbejder allerede i dag på at blive mere cirkulære. Der er stor fokus på returnering. Sidste år lancerede virksomheden sin egen Takeback-afdeling, og der er også en ambition om at begynde at sælge brugte produkter online.

Emner


Dustin er en førende onlinebaseret IT-partner i Norden og Benelux. Vi hjælper vores kunder med at være på forkant ved at levere den rette IT-løsning til deres behov.

Vi tilbyder cirka 280.000 produkter med tilhørende tjenester til virksomheder, den offentlige sektor og privatpersoner. Omsætningen i virksomhedsåret 2021/22 endte på ca. 23,6 mia. SEK, og ca. 90 procent af indtægterne kom fra erhvervsmarkedet.

Dustin har cirka 2500 medarbejdere og har været børsnoteret på Nasdaq Stockholm siden 2015 med hovedkontor i Nacka Strand lige uden for det centrale Stockholm.

Kontakt

Karin Tränk

Karin Tränk

Pressekontakt Press & PR Manager +46 73 850 54 85
Eva Ernfors

Eva Ernfors

Pressekontakt Head of Communication +46 70 258 62 94