Gå til indhold

Pressemeddelelse -

Dustin indleder kampen om det nordiske it-marked i Danmark: Computerstore A/S dansk brohoved i stor nordisk it-ekspansion

Dustin Group AB, Sveriges største webbaserede it-forhandler, køber danske Computerstore A/S, som dermed bliver en del af en af Nordens hurtigst voksende it-virksomheder. Handlen er første skridt i Dustins nordiske ekspansion. Computerstore A/S har 91 ansatte og omsætter for DKK 386 mio. 


Dustin er en leverandøruafhængig it-forhandler af hardware, programmer og services. Virksomheden blev grundlagt i Stockholm i 1984. De seneste 10 år er virksomheden gået fra en omsætning på SEK 200 mio. og 20 medarbejdere til en beregnet omsætning i år på SEK tre mia. og 230 medarbejdere. Hovedaktionæren har siden august 2006 været private equity-virksomheden Altor. 

- Købet af Computerstore A/S er første skridt mod at skabe en kraftfuld nordisk virksomhed, siger Dustins bestyrelsesformand Per Eriksson. Dustin skal være ledende i konsolideringen af det nordiske marked, og strategien er at vokse såvel organisk som gennem opkøb. Efter Danmark kommer turen til Norge og Finland, og om fem år skal vi omsætte for SEK 12 mia. og være Nordens førende aktør. 

Computerstore tilbyder i dag it-produkter til små og mellemstore virksomheder og offentlige virksomheder. Virksomheden er grundlagt i begyndelsen af 1990erne og omsatte i regnskabsåret 2006-07 for DKK 386 mio. Det meste af Computerstore er ejet af adm. direktør Lars Bräuner, der også er en af firmaets grundlæggere. En mindre del er ejet af de ansatte. 

- Når vi nu kommer ind under Dustin, vil det give mange positive effekter for os. Når integrationen er klar, får vores kunder adgang til et endnu bredere sortiment og en unik logistikløsning med sikrere og betydeligt hurtigere leverancer. Vores medarbejdere bliver en del af en kraftigt voksende virksomhed, hvilket blandt andet skaber nye udviklingsmuligheder, siger adm. direktør Lars Bräuner, Computerstore. 

Lars Bräuner fortsætter som administrerende direktør for Computerstore A/S Danmark og vil indgå i Dustin Groups nordiske ledelse. I forbindelse med handlen bliver Lars Bräuner delejer i Dustin Group AB.  

Dustin er specialiseret i at levere it-udstyr, programmer og services til først og fremmest virksomheder. Handlen sker via internettet, telefon og katalog samt gennem relationsbaseret salg. 

Dustin's indkøbsmodel og logistikløsning fokuserer på høj leveringspræcision. Kunderne får hurtig og enkel adgang til de produkter og løsninger, de har brug for, når de har brug for dem. Virksomhedens distributionscenter med 65.000 produkter giver en omkostningseffektiv adgang til den seneste og bedste teknik. 

- Computerstore A/S og Dustin passer godt sammen industrielt og kulturelt. Computerstore A/S tilfører spidskompetencer inden for relationssalg og giver Dustin en stærk tilstedeværelse i Danmark. Gennem virksomheden skaber vi sammen forudsætninger for en fortsat ekspansion på det danske marked, siger Per Eriksson, Dustin. 

Købet af Computerstore A/S betales med kontanter og aktier i Dustin Group AB. Dustins køb af Computerstore A/S bliver det andet med Altor som hovedaktionær. 

For yderligere information, kontakt: 
Per Eriksson, bestyrelsesformand, Dustin Group AB, tlf. +46 70 249 07 42 
Lars Bräuner, adm. direktør, Computerstore, tlf. +45 24 24 32 00

Emner

Kategorier


Om Dustin

Dustin är Nordens ledande återförsäljare av IT- och hemelektronikprodukter på Internet och telefon. Försäljningen sker i Sverige, Danmark och Norge och kunderna utgörs av företag, offentlig sektor och privatpersoner. Dustins konkurrensmedel är sortiment, snabbhet och service. Sortimentet omfattar mer än 200 000 produkter - från surfplattor, datorer, server och nätverk till bildskärmar, skrivare, mobiltelefoner, datorkomponenter samt programvaror och tjänster.  Koncernen har 450 anställda och omsätter 4,5 miljarder SEK. Huvudägare är riskkapitalbolaget Altor. Mer information på www.dustin.se

Kontakt

Karin Tränk

Karin Tränk

Pressekontakt Press & PR Manager +46 73 850 54 85
Eva Ernfors

Eva Ernfors

Pressekontakt Head of Communication +46 70 258 62 94