Gå til indhold
Sandra Klackenborn, bæredygtighedschef hos Dustin.
Sandra Klackenborn, bæredygtighedschef hos Dustin.

Pressemeddelelse -

Dustin minder om Global Recycling Day den 18. marts

Den 18. marts er Global Recycling Day. Dens formål er at fejre og sætte fokus på vigtigheden af genanvendelse med ressourcer i fokus. Som førende onlinebaseret IT-partner i Norden og Benelux arbejder Dustin dagligt på at være med til at drive udviklingen hen imod en mere cirkulær IT-branche.

Vi er nødt til at gøre omstillingen til en cirkulær økonomi, hvor produkter og materialer bliver håndteret på en ansvarlig måde. Målet er, at produkterne skal leve så længe som muligt, og at materialet derefter kan genanvendes til fremstilling af nye produkter. Der er et stort potentiale inden for returnering i IT-branchen, siger Sandra Klackenborn, bæredygtighedschef hos Dustin.

Efterspørgslen efter bæredygtige og cirkulære IT-løsninger ved hjælp af genbrug og genvinding er steget, og for at imødekomme denne efterspørgsel og gøre det nemmere for virksomheder og den offentlige sektor at bidrage til en cirkulær omstilling har Dustin blandt andet:

  • Indført tilbagetagelse af IT-produkter i eget regi på samtlige markeder i Norden og Benelux.
  • samlet tilbagetaget 423.000 produkter i regnskabsåret 2021/22.
  • deltaget i det globale partnerskab Circular Electronics Partnership, hvor formålet er, at man sammen med andre medlemsorganisationer arbejder frem mod målet om en cirkulær elektronikbranche i 2030.

– Det er vigtigt for os at kunne tilbyde vores kunder returnering af IT-produkter og øge antallet af produkter, der får et længere liv. Ved at gøre det tager vi også et stort skridt frem mod vores eget mål om at være hundrede procent cirkulære i 2030, siger Sandra Klackenborn.

Global Recycling Day fejres den 18. marts hvert år. Bag initiativet står Global Recycling Foundation.

Emner


Dustin er en førende onlinebaseret IT-partner i Norden og Benelux. Vi hjælper vores kunder med at være på forkant ved at levere den rette IT-løsning til deres behov.

Vi tilbyder cirka 280.000 produkter med tilhørende tjenester til virksomheder, den offentlige sektor og privatpersoner. Omsætningen i virksomhedsåret 2021/22 endte på ca. 23,6 mia. SEK, og ca. 90 procent af indtægterne kom fra erhvervsmarkedet.

Dustin har cirka 2500 medarbejdere og har været børsnoteret på Nasdaq Stockholm siden 2015 med hovedkontor i Nacka Strand lige uden for det centrale Stockholm.

Kontakt

Karin Tränk

Karin Tränk

Pressekontakt Press & PR Manager +46 73 850 54 85
Eva Ernfors

Eva Ernfors

Pressekontakt Head of Communication +46 70 258 62 94