Gå til indhold
Michael Wede Nørgaard, Dustin.
Michael Wede Nørgaard, Dustin.

Pressemeddelelse -

Dustin og HP indgår samarbejder om cirkulær IT

Nu indleder Dustin, som er en førende onlinebaseret IT-partner i Norden og Benelux, salg af brugte computere i samarbejde med teknologivirksomheden HP. Sammen lancerer de "HP Approved Selection". Formålet er at hjælpe virksomheder med at tage skridtet til en mere bæredygtig produktportefølje og dermed også bidrage til den cirkulære økonomi.

– Det betyder meget for Dustin at kunne bidrage til den cirkulære omstilling af branchen. Derfor er det vigtigt for os at kunne tilbyde vores kunder tidligere brugt IT-udstyr. Gennem samarbejdet med HP driver vi sammen udviklingen hen imod en mere cirkulær IT-branche, samtidig med at vi tilbyder computere fra HP i høj kvalitet til en lavere pris, siger Michael Wede Nørgaard, som er ansvarlig for Large Corporate and Public hos Dustin.

Løsningen med at kunne købe brugte computere fra HP henvender sig først og fremmest til større virksomheder samt organisationer i den offentlige sektor, men også til større virksomheder i SMV-segmentet. Produkterne sælges via Dustins forhandlere og har to års garanti.

Elektronisk affald er nemlig verdens hurtigst voksende affaldsstrøm og genererer årligt mere end 61 mio. ton affald globalt. Valg af brugte elektronikprodukter bidrager aktivt til at reducere e-affald ved at forlænge produkternes levetid og reducere behovet for at producere nye produkter. Det giver både et lavere miljøaftryk og er mere omkostningseffektivt sammenlignet med at producere nye produkter.

– Vi ser en stigende efterspørgsel på både brugt IT og tilbagetagelse af IT-produkter og vil gøre det nemmere for virksomheder og den offentlige sektor at være mere bæredygtige ved at opfylde deres behov. Med HP Approved Selection ønsker vi at øge antallet af produkter, der får en længere levetid og dermed reducere mængden af elektronikaffald. Dette er endnu et initiativ til at drive hele branchen i en positiv retning og et skridt frem mod vores mål om at være 100 procent cirkulære i 2030, siger Michael Wede Nørgaard til slut.

Læs mere om HP Approved Selection her.

Emner


Dustin er en førende onlinebaseret IT-partner i Norden og Benelux. Vi hjælper vores kunder med at være på forkant ved at levere den rette IT-løsning til deres behov.

Vi tilbyder cirka 280.000 produkter med tilhørende tjenester til virksomheder, den offentlige sektor og privatpersoner. Omsætningen i virksomhedsåret 2021/22 endte på ca. 23,6 mia. SEK, og ca. 90 procent af indtægterne kom fra erhvervsmarkedet.

Dustin har cirka 2200 medarbejdere og har været børsnoteret på Nasdaq Stockholm siden 2015 med hovedkontor i Nacka Strand lige uden for det centrale Stockholm.

Kontakt

Karin Tränk

Karin Tränk

Pressekontakt Press & PR Manager +46 73 850 54 85
Eva Ernfors

Eva Ernfors

Pressekontakt Head of Communication +46 70 258 62 94