Gå til indhold
Dustin vil inspirere til en mere cirkulær IT-branche.
Dustin vil inspirere til en mere cirkulær IT-branche.

Pressemeddelelse -

Dustin slår et slag for en mere cirkulær IT-branche

Den 24. januar er det Circular Electronics Day, som har til formål at sætte fokus på miljøfordelene ved at give elektronikprodukter et længere liv. Dustin, som er en førende onlinebaseret IT-partner med aktiviteter i Norden og Nederlandene, er en af organisationerne, der står bag det globale initiativ og vil inspirere til en mere cirkulær IT-branche.

-IT-branchen kan på relativt kort tid blive mere bæredygtig, hvis der satses på cirkulære forretningsmodeller som f.eks. længere levetid på produkter og ansvarlig affaldshåndtering, siger Henrik Lampa, bæredygtighedschef hos Dustin.

Dustin har i flere år satset på cirkulære forretningsmodeller. Gennem blandt andet forskellige leasingtjenester og tilbud om returnering har Dustin øget både genanvendelsen og genindvindingen af IT-produkter. I løbet af de seneste fem år har Dustin taget 200.000 produkter retur, hvoraf 90 % har kunne genanvendes. I dag er Dustin 16 procent cirkulære, og målet er at tilbyde en komplet cirkulær løsning i 2030.

Også blandt Dustins kunder ses en øget bevidsthed om og efterspørgsel efter cirkulære løsninger og genanvendelse af IT-udstyr. Til de virksomheder, der vil gøre deres IT mere cirkulær, har Henrik Lampa følgende gode råd:

1.Returnering De fleste produkter, som f.eks. computere, skærme og mobiltelefoner, kan genanvendes. Ved at slette data og opfriske produkterne får de nyt liv.

2.Leasede produkter. Det er anvendelsen af IT-udstyret, der skaber værdi i form af effektivitet og lønsomhed. Ikke ejerskabet. De produkter, der leases hos Dustin, går til genanvendelse og genindvinding, når leasingtiden er slut.

3.Køb tjenester. Ved at købe forskellige IT-tjenester, såsom netværk som tjeneste, sikrer Dustin, at hardwaren genanvendes eller genindvindes.

- Disse er alle effektive måder at opnå besparelser, både med hensyn til ressourcer og klimaet. Der bruges 1,8 ton råmaterialer til at producere en almindelig bærbar pc, og for hver gang den returneres til genanvendelse, sparer vi jorden for flere hundrede kg CO2, afslutter Henrik Lampa.

Så sent som i september sidste år lancerede Dustin en ny bæredygtighedsstrategi. Strategien tager udgangspunkt i tre globale udfordringer, som hele samfundet står over for i dag: klimaforandringer, et uholdbart ressourceforbrug samt sociale uligheder. Strategien består af tre mål, som betyder, at Dustin i 2030 skal:

  • have 0 klimapåvirkning i værdikæden.
  • have et 100 procent cirkulært sortiment.
  • have lavet i alt 100 tiltag for at forbedre arbejdet inden for social ligestilling yderligere.


For mere information, kontakt venligst:

Karin Tränk, Press & PR Manager, karin.trank@dustin.se, +46 73 850 54 85

Emner


Dustin er en førende onlinebaseret IT-partner med forretning i Norden og Nederlandene. Virksomheden tilbyder IT-produkter med tilhørende tjenester og løsninger til virksomheder, den offentlige sektor og privatpersoner med fokus på små og mellemstore virksomheder. Dustin fungerer som et link mellem producenternes store udvalg og kundernes behov. Virksomheden tilbyder cirka 255.000 produkter og tjenester, og Dustins medarbejdere hjælper kunderne med at finde den rette løsning.

Dustin har mere end 1.800 medarbejdere. Omsætningen i virksomhedsåret 2018/19 endte på ca. 12,5 mia. SEK. Mere end 90 procent af Dustins indtægter kommer fra businessmarkedet. Dustin Group har været børsnoteret på Nasdaq Stockholm siden 2015 og har hovedkontor i Nacka, Stockholm.

Pressekontakt

Karin Tränk

Pressekontakt Press & PR Manager +46 73 850 54 85
Eva Ernfors

Eva Ernfors

Pressekontakt Head of Communication +46 70 258 62 94