Gå til indhold
Henrik Lampa, bæredygtighedschef hos Dustin.
Henrik Lampa, bæredygtighedschef hos Dustin.

Pressemeddelelse -

Dustin tager arbejdet med bæredygtighed til næste niveau - klimaneutral og cirkulær i 2030

Nu lancerer Dustin, som er en førende, onlinebaseret IT-partner i Norden og Nederlandene, en ny strategi for bæredygtighed og socialt samfundsansvar. Strategien, som strækker sig til 2030, fokuserer på tre områder; klima, cirkularitet og social ligestilling. Man melder blandt andet ud, som første e-forhandler i Norden, at virksomheden skal være helt klimaneutral i 2030.

- Nu færdiggør vi de mål, vi havde sat frem til 2020, og det er tid til at tage vores bæredygtighedsarbejde til det næste niveau og hæve barren yderligere, siger Henrik Lampa, bæredygtighedschef hos Dustin.

I den nye bæredygtighedsstrategi har Dustin taget udgangspunkt i tre globale udfordringer, som i dag påvirker hele samfundet: klimaforandringer, et uholdbart ressourceforbrug samt social ulighed.Strategien består af tre mål, som betyder, at Dustin i 2030 skal:

  • være helt klimaneutrale i hele værdikæden
  • have et 100 procent cirkulært sortiment
  • have lavet i alt 100 tiltag for at forbedre arbejdet inden for social ligestilling yderligere

- Helt konkret betyder vores nye mål blandt andet, at vi vil benytte klimaneutrale leveringer til kunderne og flytte vores produktion til fabrikker, som er drevet af sol- og vindenergi. Vi vil også blive ved med at satse på cirkulære forretningsmodeller, hvor genanvendelse af hardware er en meget vigtig del, siger Henrik Lampa.

Dustin tager også skridtet videre i arbejdet med mangfoldighed og ligestilling, da det fremover ikke kun vil inkludere egne medarbejdere, men også hele leverandørkæden, fra fabrik til medarbejdere, i det omfang, det er muligt.

- Vi tror på mangfoldighed og inklusion, hvor vi tager hånd om hele talentbasen, uanset køn, alder og baggrund. Alene i de seneste fem år er for eksempel andelen af kvinder i Dustins koncernledelse gået fra 9 procent til 50 procent. Samtidig handler social ligestilling også om de rettigheder, som de ansatte i vores leverandørers fabrikker i Asien har, siger Henrik Lampa.

Med den nye bæredygtighedsstrategi vil Dustin også inspirere andre virksomheder i branchen til at drive arbejdet fremad og hjælpes ad for at bidrage til en positiv samfundsudvikling.

- Vi ser gerne, at branchen samarbejder endnu mere, da vi alle står med de samme udfordringer. For at få en større effekt tror jeg, at branchen har rigtig meget at vinde, hvis vi bliver endnu bedre til at samarbejde. For at vi i Dustin skal lykkes med at nå vores ambitiøse bæredygtighedsmål, er vi helt afhængige af andre aktører i værdikæden. Vi vil derfor gøre alt, hvad vi kan, for at få andre virksomheder med, der deler vores værdier, så vi kan tage denne rejse sammen, afslutter Henrik Lampa.

Dustin vil fortsat være transparent i sine bæredygtighedsrapporter og bliver ved med at gennemgå bæredygtighedsresultaterne på samme niveau som de finansielle resultater.


For yderligere oplysninger kontakt:

Karin Tränk, Press & PR Manager, +46 73 850 54 85

Emner


Dustin er en førende onlinebaseret IT-partner i Norden og Nederlandene. Virksomheden tilbyder IT-produkter med tilhørende tjenester og løsninger til virksomheder, den offentlige sektor og privatpersoner med fokus på små og mellemstore virksomheder. Dustin fungerer som et link mellem producenternes store udvalg og kundernes behov. Virksomheden tilbyder cirka 255.000 produkter og tjenester, og Dustins medarbejdere hjælper kunderne med at finde den rette løsning.

Dustin har mere end 1.800 medarbejdere. Omsætningen i virksomhedsåret 2018/19 endte på ca. 12,5 mia. SEK. Mere end 90 procent af Dustins indtægter kommer fra businessmarkedet. Dustin Group har været børsnoteret på Nasdaq Stockholm siden 2015 og har hovedkontor i Nacka, Stockholm.

Kontakt

Eva Ernfors

Eva Ernfors

Pressekontakt Head of Communication +46 70 258 62 94