Gå til indhold
Michael Wede Nørgaard, Dustin.
Michael Wede Nørgaard, Dustin.

Pressemeddelelse -

Dustins bidrag til cirkulær IT vokser med over 80 procent

Den 14. oktober er det International E-waste Day, dagen der har til formål at reducere mængden af elektronikaffald globalt. Som førende onlinebaseret IT-partner i Norden og Benelux stræber Dustin efter at være med til at drive udviklingen i retning af en mere cirkulær IT-branche, og nu ser vi en hurtigt voksende efterspørgsel efter cirkulære IT-løsninger blandt virksomheder. I det seneste år har Dustin øget antallet af returneringer, og dermed produkter vi giver nyt liv, med over 80 procent fra 423.000 til 764.000 produkter.

– Tendensen er tydelig, og vi ser, at efterspørgslen efter cirkulære IT-løsninger blandt virksomheder stiger hurtigt. Vi vil gøre det nemmere for både virksomheder og den offentlige sektor at være mere bæredygtige, og derfor er det vigtigt for os at kunne tilbyde cirkulære IT-løsninger. I de seneste år har vi styrket vores udbud, og nu begynder vi for alvor at se resultatet af vores arbejde, siger Michael Wede Nørgaard, som er ansvarlig for Large Corporate and Public hos Dustin.

Ud over at øge antallet af produkter, der får en længere levetid og dermed reducerer mængden af elektronikaffald, er der også andre forretningsmæssige fordele ved cirkulær IT. Det bidrager både til at mindske omkostningerne, skabe nye forretningsmuligheder blandt virksomheder og øge IT-sikkerheden.

– Ud over selve bæredygtighedsaspektet er der også mange penge at spare ved at arbejde cirkulært med IT. For mange organisationer og virksomheder bliver det desuden mere og mere vigtigt at kunne håndtere hardware sikkert, da mange produkter indeholder følsomme oplysninger og personoplysninger, som ikke bør spredes. Derfor er det også vigtigt at sikre, at oplysningerne slettes og håndteres på en sikker måde, afslutter Michael Wede Nørgaard.

Læs mere her om, hvordan Dustins cirkulære takeback-tjeneste fungerer.

Emner


Dustin er en førende onlinebaseret IT-partner i Norden og Benelux. Vi hjælper vores kunder med at være på forkant ved at levere den rette IT-løsning til deres behov.

Vi tilbyder cirka 280.000 produkter med tilhørende tjenester til virksomheder, den offentlige sektor og privatpersoner. Omsætningen i virksomhedsåret 2021/22 endte på ca. 23,6 mia. SEK, og ca. 90 procent af indtægterne kom fra erhvervsmarkedet.

Dustin har cirka 2500 medarbejdere og har været børsnoteret på Nasdaq Stockholm siden 2015 med hovedkontor i Nacka Strand lige uden for det centrale Stockholm.

Kontakt

Eva Ernfors

Eva Ernfors

Pressekontakt Head of Communication +46 70 258 62 94