Gå til indhold
Dennie Karlsson, Group CISO hos Dustin
Dennie Karlsson, Group CISO hos Dustin

Pressemeddelelse -

IT-angrebene stiger i helligdagene – sådan mindsker du risikoen for at blive ramt af angreb i julen

Tre ud af fire IT-angreb sker, mens folk ikke arbejder. Juledagene er ingen undtagelse. Ifølge Dennie Karlsson, Group CISO hos Dustin er julen en fantastisk lejlighed til phishing-angreb. Her fortæller han, hvad man bør tænke på for at mindske risikoen for at blive ramt af IT-angreb i løbet af julen.

Phishing-e-mails stiger i ferieperioder
Phishing – eller netfiskeri – er en af de cyberkriminelles mest almindelige angrebsmetoder. Ifølge Gartner* forekommer 45 % af alle IT-angreb, netop som phishing. Metoden går ud på at bruge en e-mail eller sms til at narre modtageren til at åbne et dokument, besøge et websted eller downloade en fil ved at klikke på et link.

– Set fra svindlernes perspektiv er julen et optimalt tidspunkt for phishing-e-mails. Man kan f.eks. blive opfordret til at klikke på et link med løftet om, at man får en julegave. Angriberne bruger ofte tidsmangel som middel til, at vi skal handle hurtigt uden at tænke kritisk. Man bør derfor være ekstra opmærksom, hvis man får e-mails eller sms'er, hvor man opfordres til at klikke på et link, siger Dennie Karlsson.

STAR-metoden
Man kan effektivt mindske risikoen for IT-angreb ved at bruge den såkaldte STAR-metode: Stop, Tænk, Spørg (Ask) og Rapportér.

– STAR-metoden er et rigtig godt udgangspunkt. Stop, klik ikke videre, og foretag ikke andre handlinger. Tænk en ekstra gang, og vurder risikoen ud fra, hvad du ved. Spørg en anden for at få endnu et synspunkt, og rapportér mistanke om IT-angreb, siger Dennie Karlsson.

Mellemstore virksomheder er de mest ramte
De fleste, der rammes af IT-angreb, er mellemstore virksomheder. Ifølge Gartner* er 82 procent af alle angreb rettet mod virksomheder og organisationer med færre end 1000 medarbejdere.

– Disse virksomheder er ekstra sårbare, fordi de ofte mangler deres egen IT-sikkerhedsafdeling. Hvis du arbejder i en sådan virksomhed, er det ekstra vigtigt at bevare roen, ikke gøre noget forhastet og ikke klikke på et link eller handle på krav, der opfordrer til hurtig handling. Med dette i tankerne mindsker du risikoen for at blive ramt af et IT-angreb i juleperioden, afslutter Dennie Karlsson.


*Kilde: Gartners rapport Ransomware in Midsize Enterprises

Emner


Dustin er en førende onlinebaseret IT-partner i Norden og Benelux. Vi hjælper vores kunder med at være på forkant ved at levere den rette IT-løsning til deres behov.

Vi tilbyder cirka 280.000 produkter med tilhørende tjenester til virksomheder, den offentlige sektor og privatpersoner. Omsætningen i virksomhedsåret 2021/22 endte på ca. 23,6 mia. SEK, og ca. 90 procent af indtægterne kom fra erhvervsmarkedet.

Dustin har cirka 2500 medarbejdere og har været børsnoteret på Nasdaq Stockholm siden 2015 med hovedkontor i Nacka Strand lige uden for det centrale Stockholm.

Kontakt

Karin Tränk

Karin Tränk

Pressekontakt Press & PR Manager +46 73 850 54 85
Eva Ernfors

Eva Ernfors

Pressekontakt Head of Communication +46 70 258 62 94