Gå til indhold
Dennie Karlsson, Group CISO, Dustin.
Dennie Karlsson, Group CISO, Dustin.

Pressemeddelelse -

Kravene til IT-sikkerhed bliver skærpet, men virksomhederne halter efter. Dette bør du prioritere for at øge sikkerheden i din virksomhed

Selvom kravene til IT-sikkerhed skærpes, viser flere undersøgelser, at virksomhederne halter bagefter. Mange tager ganske enkelt ikke truslerne alvorligt, hvis de da overhovedet er bevidste om dem. Hvad bør man gøre som virksomhed? Dennie Karlsson, Group CISO hos Dustin, giver her tips om tre ting, som virksomheder bør prioritere for at øge deres IT-sikkerhed.

Lav en kontinuitetsanalyse

– Selvom virksomheden ikke har sin egen sikkerhedsafdeling, har man brug for at vide, hvilket sikkerhedsniveau den har. Derfor er det vigtigt at foretage en kontinuitetsanalyse af virksomheden og gennemgå, hvilke mangler og udfordringer der findes, siger Dennie Karlsson. Han fortsætter:

– Vurder sikkerhedsniveauet, og udarbejd derefter en kontinuitetsplan. Alle virksomheder bør overveje spørgsmål som dette: Hvad ville det betyde for virksomheden, hvis IT var nede i en periode, hvor længe kan man klare sig uden IT, og hvilke risici er man villig til at tage.

Identificer værdifulde data og find ud af, hvordan I beskytter dem

Stort set alle virksomheder har en form for værdifulde data, men ikke alle har identificeret dem, og mange mangler en plan for, hvordan de skal beskytte dem.

– Stil jer selv spørgsmålet om, hvilke data der har værdi for virksomheden, og hvordan I beskytter dem. Det er vigtigt, at man som virksomhed forstår sine risici, så man kan træffe bevidste beslutninger, siger Dennie Karlsson.

Bevidsthed og holdning

Dennie Karlsson slår også et slag for bevidstheden og holdningen omkring sikkerhed. Han mener, at det er vigtigt, at virksomhederne aktivt arbejder med dette.

– IT-sikkerhed er ikke en hindring og en omkostning. Den skaber muligheder, hvis det gøres på den rigtige måde. Se IT-sikkerheden som noget, der skaber grundlag for forretningen, og brug den som en drivkraft. Det er bedre og mere effektivt at foretage små ændringer med jævne mellemrum end store engangsindsatser. Det kan f.eks. handle om at bruge kodeordshåndtering eller at begynde at anvende STAR-metoden (Stop, Think, Ask, Report – Stop, Tænk, Spørg og Rapportér), afslutter Dennie Karlsson.

Emner


Dustin er en førende onlinebaseret IT-partner i Norden og Benelux. Vi hjælper vores kunder med at være på forkant ved at levere den rette IT-løsning til deres behov.

Vi tilbyder cirka 280.000 produkter med tilhørende tjenester til virksomheder, den offentlige sektor og privatpersoner. Omsætningen i virksomhedsåret 2021/22 endte på ca. 23,6 mia. SEK, og ca. 90 procent af indtægterne kom fra erhvervsmarkedet.

Dustin har cirka 2500 medarbejdere og har været børsnoteret på Nasdaq Stockholm siden 2015 med hovedkontor i Nacka Strand lige uden for det centrale Stockholm.

Kontakt

Karin Tränk

Karin Tränk

Pressekontakt Press & PR Manager +46 73 850 54 85
Eva Ernfors

Eva Ernfors

Pressekontakt Head of Communication +46 70 258 62 94