Gå til indhold
Dennie Karlsson, Dustin.
Dennie Karlsson, Dustin.

Pressemeddelelse -

Sommeren er højsæson for IT-svindlere – Sådan beskytter du virksomheden mod IT-angreb i ferien

Sommerferien står for døren, og lige nu glæder mange sig til en lang og skøn ferie. Men IT-svindlerne holder ikke ferie. Faktisk stiger risikoen for cyberangreb og svindel i løbet af sommeren. Dennie Karlsson, Group CISO hos Dustin, deler her sine bedste tips til at undgå IT-angreb i ferien.

Bevar roen
I ferieperioder stiger antallet af phishing-mails. Det er mails, der ser ud til at komme fra f.eks. virksomhedens administrerende direktør, og hvor modtageren opfordres til at agere hurtigt. Oftest handler det om at få adgang til penge og/eller adgangskoder.

– Hvis man får en mail af denne type, er det vigtigt at bevare roen og ikke agere på de krav, der opfordrer til hurtig handling. Hvis man får en e-mail fra virksomheden om, at man skal agere nu, bør man kontakte sine kolleger og tjekke, om det virkelig passer, i stedet for at handle direkte på de krav, der stilles. Angriberne udnytter vores ønske om at opfylde vores pligter. De bruger tidsmangel til at få os til at handle uden at tænke kritisk, siger Dennie Karlsson.

Multifaktorgodkendelse og Password Manager
Multifaktorgodkendelse (MFA) øger stadig beskyttelsen i betydelig grad. Derfor anbefales MFA kraftigt til både virksomhedssystemer og private applikationer som f.eks. Instagram, Facebook og LinkedIn. Dennie Karlsson opfordrer også til at bruge adgangshåndtering (Password Manager):

- Angribere er oftest ude efter legitimationsoplysninger (credentials). Derfor vil jeg gerne slå et slag for, at man bruger en form for adgangskodehåndtering til at holde styr på alle sine adgangskoder og sikre, at ingen adgangskoder anvendes på mere end ét sted, fortæller han.

STAR-metoden
Man kan også mindske risikoen for IT-angreb ved at bruge den såkaldte STAR-metode: Stop, Tænk, Spørg (Ask) og Rapportér.

– Hvis man er i tvivl, er STAR metoden god at gå ud fra. Stop eller klik ikke videre, og udfør ikke andre handlinger. Tænk en ekstra gang, og vurder risikoen ud fra, hvad du ved. Spørg andre om deres opfattelse, og rapportér mistanke om IT-angreb, afslutter Dennie Karlsson.


Emner


Dustin er en førende onlinebaseret IT-partner i Norden og Benelux. Vi hjælper vores kunder med at være på forkant ved at levere den rette IT-løsning til deres behov.

Vi tilbyder cirka 280.000 produkter med tilhørende tjenester til virksomheder, den offentlige sektor og privatpersoner. Omsætningen i virksomhedsåret 2020/21 endte på ca. 15,9 mia. SEK, og ca. 90 procent af indtægterne kom fra erhvervsmarkedet.

Dustin har cirka 2400 medarbejdere og har været børsnoteret på Nasdaq Stockholm siden 2015 med hovedkontor i Nacka Strand lige uden for det centrale Stockholm.

Kontakt

Karin Tränk

Karin Tränk

Pressekontakt Press & PR Manager +46 73 850 54 85
Eva Ernfors

Eva Ernfors

Pressekontakt Head of Communication +46 70 258 62 94