Gå til indhold
​Dustin og WWF samarbejder med fokus på cirkulær økonomi

Pressemeddelelse -

​Dustin og WWF samarbejder med fokus på cirkulær økonomi

Som et led i Dustins bæredygtighedsarbejde indleder virksomheden et samarbejde med Verdensnaturfonden WWF. Målet er at gennemføre aktiviteter, der bidrager til at mindske Dustins og it-sektorens klimapåvirkning.

It-branchen har stor klimapåvirkning både direkte og indirekte. Dustins bæredygtighedsarbejde består blandt andet i at mindske kuldioxidudslippet gennem hele værdikæden, øge effektiviteten og bidrage til bedre ressourceudnyttelse under produkternes livscyklus, eksempelvis ved at øge genanvendelsen af produkter.

– Vi er meget glade for samarbejdet med Dustin og deres støtte til WWF’s klimaarbejde. Det betyder meget at samarbejde med vigtige aktører i den private sektor, hvis vi skal omstille os til at være et bæredygtigt samfund. Vores forhåbning er, at Dustins ambitiøse mål om at reducere kuldioxidudslippet, øge materialegenanvendelsen og arbejde for en mere cirkulær økonomi, vil inspirere andre til at følge efter, siger Håkan Wirtén, generalsekretær for Verdensnaturfonden WWF.

Inden for rammerne af samarbejdet støtter Dustin WWF’s globale klimainitiativ: Climate Solvers.

– Vi opererer i en branche, som har stor påvirkning på miljøet gennem transport, produktion og håndtering af produkter efter brug. Derfor er det vigtigt, at alle bidrager til, at vi gradvist kan finde nye arbejdsmetoder for at mindske miljøpåvirkningen. Vi har valgt at indlede et langsigtet samarbejde med WWF, så vi med hjælp fra deres viden og erfaring kan finde nye veje fremad, der kan bidrage til hele branchens udvikling, siger Caroline Rudbeck, kommunikationschef hos Dustin.

Samarbejdet med WWF fokuserer på:

1.At mindske Dustins egen klimapåvirkning ved at sætte målbare mål for virksomheden.

2.Cirkulær økonomi – øge levetiden, tilbagetrækningen og reparationsgraden på produkter samt øge andelen og mængden af genanvendte produkter, der kommer på markedet.

3.Nemt at gøre det rigtige – Dustin skal gøre det lettere for sine kunder at træffe flere miljøvenlige produktvalg.

For yderligere information, kontakt:

Eva Ernfors, informationschef Dustin: +46 70-258 62 94

Elin Bergman, Manager Corporate Partnerships WWF: +46 73-9662349

Marie von Zeipel, presseansvarlig WWF: +46 70-629 10 77

Emner


Dustin er en af Nordens førende forhandlere af it-produkter med tilhørende tjenester.

Dustin er en af Nordens førende forhandlere af it-produkter med tilhørende tjenester til virksomheder, den offentlige sektor og privatpersoner. Med kernen omkring e-handel fungerer Dustin som et link mellem leverandørernes store udvalg og kundernes behov, hvor vores medarbejdere støtter kunderne i at finde den rette løsning for dem.

Dustin er en one-stop-shop, der tilbyder omkring 200.000 produkter med tilhørende tjenester, funktioner og løsninger. Virksomheden drives i Sverige, Danmark, Norge og Finland. Foruden Dustin og Dustin home indgår Businessforum (Finland) og IT-Hantverkarna (Sverige) også i koncernen.

Virksomheden har har mere end 900 medarbejdere. Omsætningen i virksomhedsåret 2013/14 endte på ca 7,4 mia SEK. Omkring 90% af Dustins indtægter kommer fra businessmarkedet med fokus på små- og mellemstore virksomheder. Dustin Group har været børsnoteret på Nasdaq Stockholm siden 2015 og har hovedkontor i Nacka, Stockholm.

Kontakt

Karin Tränk

Karin Tränk

Pressekontakt Press & PR Manager +46 73 850 54 85
Eva Ernfors

Eva Ernfors

Pressekontakt Head of Communication +46 70 258 62 94