Gå til indhold
Dustin satser på et grønnere lager – installerer solcelleanlæg og LED

Pressemeddelelse -

Dustin satser på et grønnere lager – installerer solcelleanlæg og LED

Nu installerer Dustin et godt 2.400 kvadratmeter stort solcelleanlæg på sit centrallager uden for Stockholm, som betjener hele det nordiske marked. Desuden udskiftes alle gamle belysningsarmaturer i den 20.000 kvadratmeter store produktionshal med nye, moderne og intelligente LED-armaturer. Initiativet skal bidrage til Dustins bæredygtighedsmål om at have nul klimapåvirkning i værdikæden i år 2030.

Dustin regner med, at solcelleanlægget vil forsyne lageret med 405.000 kilowatt-timer vedvarende energi om året, hvilket svarer til 30 procent af elforbruget. Desuden vil de nye LED-armaturer reducere elforbruget med 30 procent. Sammen med de nye LED-armaturer betyder solcelleanlægget, at Dustins indkøb af el bliver 30 procent af, hvad det er i dag.

"Vi arbejder løbende på at gøre lageret endnu mere klimaintelligent. Dette er et vigtigt skridt frem mod vores bæredygtighedsmål om at have nul klimapåvirkning i værdikæden i 2030. På den måde bidrager vi til, at der produceres ny grøn elektricitet. Vi arbejder dedikeret på at reducere emissionerne inden for de områder, vi kan påvirke i vores værdikæde, fortæller Henrik Lampa, bæredygtighedschef hos Dustin.

Dustin er også en del af Axel Johnson-koncernens kæmpesatsning, hvor Sveriges største solcellepark bliver bygget. Den vil fordoble af landets bestand af solcelleparker.

Solcellerne på centrallageret sættes i drift i november. Ejendommen ejes af logistikejendomsaktøren Logicenters, og Swede Energy har opført og installeret solcelleanlægget.

"Det er rigtig dejligt, at vi nu kan sætte solcelleanlægget i drift. Ikke mindst fordi vi kan gennemføre projektet sammen med Logicenters, som er en spændende aktør med høje bæredygtighedsmål. Denne solenergiinstallation bliver endnu et bevis på, at Dustin arbejder aktivt for at reducere sin klimapåvirkning," fortæller Markus Duseus, regionsansvarlig hos Soltech Energy Solutions.

For mere information, kontakt venligst:
Karin Tränk, Press & PR Manager, karin.trank@dustin.se, +46 73 850 54 85

Emner


Dustin er en førende onlinebaseret IT-partner i Norden og Benelux. Vi hjælper vores kunder med at være på forkant ved at levere den rette IT-løsning til deres behov.

Vi tilbyder cirka 280.000 produkter med tilhørende tjenester til virksomheder, den offentlige sektor og privatpersoner. Omsætningen i virksomhedsåret 2020/21 endte på ca. 15,9 mia. SEK, og ca. 90 procent af indtægterne kom fra erhvervsmarkedet.

Dustin har cirka 2400 medarbejdere og har været børsnoteret på Nasdaq Stockholm siden 2015 med hovedkontor i Nacka Strand lige uden for det centrale Stockholm.

Pressekontakt

Karin Tränk

Pressekontakt Press & PR Manager +46 73 850 54 85
Eva Ernfors

Eva Ernfors

Pressekontakt Head of Communication +46 70 258 62 94